Jak letos přežít Vánoce s úsměvem?

Advent je již v plném proudu, máme před sebou to nejkrásnější a mnohdy i nejintenzivnější období svátků, kdybychom si měli především odpočinout a načerpat tak síly do nového roku. Ne vždy tomu tak ale je, znáte to také?  Dárky, stromeček, výzdoba, pečení, vaření, úklid, uzavírky v práci, rodinné návštěvy. Je toho docela dost. Toothy dnes přináší několik tipů, jak si letošní Vánoce užít se zdravým úsměvem a skvělou náladou.

 

Nastavte si limit na jídlo

Jídlo. V období Vánoc je všude kolem nás tolik lákadel: cukroví a jiné sladkosti, bramborový salát, řízky, alkohol v různých podobách, nekonečné množství kávy a k tomu ještě sladké nápoje. Kdo by byl schopen odolat! Nemusíte si nic z předešlého výčtu zakazovat, lze to i udělat jinak: všeho s mírou! Jak se ale udržet? Nastavte si osobní limit. Nejen, že Vám vaše já v novém roce při nastavování nových předsevzetí za ušetřená kila cukroví navíc poděkuje, ochráníte tím i vaše zuby od vzniku zubního kazu. Když konzumujeme potraviny celý den, zvyšujeme riziko hromadění bakterií v dutině ústní. Nastavte si například specifický čas na jídlo, prostřete hezky stůl a užijte si rodinnou atmosféru vědomě, bez zbytečného svačinkování po celý den. S jídlem mezi zuby si poradí Toothy mezizubní kartáčky nebo dentální niť z aktivního uhlí.

pexels-todd-trapani-1682344

 

Vše je o kompromisu

Jak se donutit jíst také něco jiného než jsou nezdravá a těžká jídla, která k Vánocům prostě patří? Vyvažte si talíř: snažte se, aby každé jídlo obsahovalo alespoň 1/3 zeleniny, popř. na snídani 1/3 ovoce. Správný balanc je klíčový ke zdravému stravování bez hladovění a omezování se.

pexels-nastyasensei-3892072 

  Vyzkoušejte letos něco nového

Vánoce jsou perfektním okamžikem vytáhnout deskové hry, karty nebo uspořádat filmový maraton se svými přáteli či rodinnými příslušníky. Občas v tomto období zapomínáme, co je vlastně nejdůležitější, spousta z nás je ve stresu, že nemáme dostatek dárků, dostatečně uklizeno, navařeno, napečeno. Proč ale si to děláme? Nejdůležitější je, že máme tolik dní volna, kdy se opět můžeme sblížit s těmi, které máme nejraději.

pexels-vlada-karpovich-4617253

 

Hlídejte si svoji skleničku od vína

Červené nebo bílé? Toť otázka! Sklenka červeného může zuby nehezky zabarvit, dejte si tak pozor, pokud máte například čerstvě vybělené zuby. Pro redukci nežádoucích skvrn od vína nebo kávy si zuby po konzumaci vždy vyčistěte: vyzkoušejte například Toothy pastu na noc i den. Pomoci také může kombinace vína se zeleninou nebo sýry, podobně zuby ochráníte i zapitím červeného nebo kávy sklenkou vody.
pexels-cottonbro-6857797

 

Ovoce, ovoce a ovoce

Jak být k sobě letos během období svátků co nejhodnější? Připravte si zdravé mlsání v podobě ovoce. Už tak během Vánoc je všude kolem nás těžkého jídla, místo přípravy několika druhů dortíčků, zákusků, štoly a koláčů stačí miska s ovocem. Poděkuje vám vaše trávení, zdraví a dokonce i zuby. Navíc zažene chuť na sladké. To samé můžete aplikovat se zeleninou, kterou si můžete dopřát na místo smažených čipsů, vhodná je například mrkev nebo brokolice, obsahují vitamín A, stimulují tvorbu slin a ochraňují tak přirozeně vaše zuby od nečistot a bakterií. 

pexels-arshan-ali-3584910

 

Zvedněte si náladu čištěním zubů

Jak na to? Pusťte si svoji oblíbenou vánoční písničku. Studie potvrzují, že poslech hudby dokáže ovlivnit naše emoce! Vyberte nějakou pozitivní a energickou a začněte svoje ráno správně. Na čištění zubů si vyhraďte pokaždé alespoň 2 minuty.

pexels-nadi-lindsay-3410287 

Vykročte do nového roku s bělejším úsměvem

Využijte svůj volný čas na bělení zubů. Pokud jste si letos od Ježíška nepřáli bělící sadu na zuby od české značky Toothy, můžete si ještě udělat radost sami sobě. Vykročte do nového roku se zářivějším úsměvem!
pexels-victoria-strelkaph-10475483

 

Tipy na dárky

Postrádáte nápady na poslední dárky? Inspirujte se s Toothy! Sepsali jsme pro vás vánočního průvodce, který zvládne i dárky na poslední chvíli: například Toothy voucher máte vytištěný během několika minut, můžete ho klidně také zaslat e-mailem. Celý Toothy dárkový průvodce je ZDE.

pexels-element-digital-712323

Zpět do obchodu