Co vše musíte tento podzim stihnout?

Podzimní období je čas, kdy se vše zpomaluje, začínáme si více a více užívat teplo domova. Objevují se podzimní recepty s typickými sezónními potravinami jako je například kořenová zelenina, dýně, jablka, hrušky a další. Příroda začíná hrát pestrými barvami a ukazuje nám svoji krásu. Jak toto nadcházejícího období využít naplno?pexels-pixabay-33109

 

Vytvořte si podzimní seznam aktivit, které chcete tento podzim stihnout!

Nenechte si krásný podzim jen tak proplout mezi prsty, ale zkuste ho letos vědomě vnímat.  Přinášíme tipy na aktivity, které do něj lze zařadit.

 

Podzimní seznam:

  • Pořídit si domů svíčku v podzimní vůni - co takhle vyzkoušet kořeněné vůně nebo vůně dýně či karamelového jablka? Na trhu je spoustu svíček, které nesou ve svém názvu podzim. Udělejte si jednou radost!

 

  • Upéct jablečný koláč se skořicí – vyzkoušet můžete americký mřížkový koláč, nebo tvarohovou nadýchanou variantu, můžete také zvolit zdravější verzi jablečného koláče, kdy dáte přednost například mandlové mouce namísto klasické! A co takhle jablka lehce zkaramelizovat? Nezní vám to jako ideální podzim?

 

  • Koupit si nový teplý svetr v přírodní barvě – obchody se již začínají plnit podzimní/ zimní kolekcí a možná je na čase obměnit nějaký ten kousek ve svém šatníku za nový. A svetrů nikdy není dost! Navíc to bude následující měsíce hlavní kus oblečení, který budete nejvíce světu ukazovat, začíná se totiž ochlazovat a trika či halenky nestačí.

 

  • Udělat si doma podzimní dekoraci – větvičky, listí, světýlka, dýně, obilí, šišky, věnce, svíčky, lucerny, dřevo, podzimní květiny, útulné polštáře a deky. S doplňky člověk může leccos vykouzlit, stačí pouze pár kusů a máte zbrusu nový domov laděný do podzimu! Načerpejte inspiraci na internetu! Naleznete spousta DIY projektů!

 

  • Zkusit recepty obsahující dýni – co takhle dýňová polévka, dýňové gnocchi, dýňový chlebík? Klidně každý týden jiný recept! Dýně obsahuje velké množství vody, vlákniny a spoustu vitamínů a minerálů, podpoříte jí nejen své chuťové pohárky, ale také zdraví. Konzumace uvedených sezónních potravin je tělu velmi prospěšná, tyto potraviny mají lepší chuť, více nutričních hodnot a i nižší cenu, navíc podporují produkci slin a pomáhají tak zuby udržet zdravé, čisté a bělejší. Pokud chcete váš úsměv vybělit profesionálně z pohodlí domova, vyzkoušejte bělící sadu Toothy – vyzkoušejte startovací balíčeks bělící zubní pastou na den a noc, bělícího LED světla, náústku a speciálního gelu!

 

  • Toulat se barevnými uličkami listnatých stromů – ta vůně a ty barvy! Není nic hezčího, než barevný slunečný podzim. Využijte krásného počasí a vyrazte do přírody. Pobyt v přírodě má blahodárné účinky na lidskou duši, redukuje stres a navozuje pozitivní pocity. Ať už cesta do parku nebo víkendový pobyt v některým z českých národních parků. Výběr je na vás.

 

  • Dát si horkou čokoládu s marshmallows nebo jakýkoliv oblíbený podzimní nápoj – možností je opravdu mnoho a opět můžete každý týden zkusit jiný recept: káva s dýňovým sirupem, čaj s kardamomem, chai latte, horká čokoláda, horká hruška nebo horké jablko. Inspiraci se meze nekladou, na internetu najdete velké množství inspirace, dokonce i na podzimní koktejly na víkendovou párty!

 

  • Lazy day v posteli se seriály a to bez výčitek – kdo to občas nepotřebuje? Ruku na srdce, čas od času je to nic nedělání super. Pusťte si svůj oblíbený film a udělejte si k němu třeba výše zmiňované pití!

 

  • Jet na kole v přírodě, která mění barvy – využijte poslední teplé dny ke sportu venku. Pokud kolo není zrovna váš šálek kávy, vyrazte ven třeba běhat nebo cvičit!

 

  • Objevit novou kavárnu, která není tolik známá – útulná zapadlá kavárna, kde nikdo moc není a má výbornou kávu a zákusky! Prohledejte okolí, třeba naleznete nějaký schovaný poklad.

 

 

  • Navštívit podzimní farmářské trhy – nejlepší volbou je, jak jsme již zmínili, nákup sezónních potravin. A kde je jinde sehnat než na podzimních farmářských trzích! Jablka, hrušky, víno, brambory, dýně, celer, řepa a podobně. Načerpejte inspiraci a rovnou si pak třeba uvařte podle nového receptu!

 pexels-monstera-5634667

Zpět do obchodu