Nejpopulárnější ošetření z estetické stomatologie

Jak povznést váš úsměv o level výš? O tom bude dnešní článek. Pokud nemáte od přírody nadělené perfektní zuby, existují způsoby, které vám mohou v cestě za ideální situací pomoci – slyšeli jste již o estetické stomatologii? V poslední době totiž přibývá stále více pacientů, kteří chtějí nejen zdravé zuby, ale také esteticky co nejlepší.

Úsměv je velmi důležitý, podle úsměvu vyjadřujeme sympatie druhé osobě, ukazujeme svoje emoce, nálady a rozpoložení. Krásné bílé zuby dělají mnoho, přece jen úsměv zabírá jednu třetinu obličeje, upoutává tak značnou pozornost druhých osob se kterými se dostáváme do interakce. Zaměřovat bychom se proto měli nejen na pravidelnou péči proto, aby zuby zůstaly zdravé, ale také jim můžeme v některých aspektech lehce pomoci i z hlediska vzhledu: změna tvaru, barvy, velikosti, zakřivení a podobně. Jak?  Odpověď je: estetická stomatologie. Proč ne, když máme v dnešní době tyto možnosti? Nemusíte tak už dále nadávat na genetiku, ale oslavovat pokročilost doby a toho, co dnešní svět nabízí! No není to důvod k úsměvu?

 

 

Estetické zubní fazety aneb Hollywoodský úsměv

Hollywoodský úsměv – pravidelné tvary, zuby bez mezer a jednoduše dokonalé na pohled. Přirozenost? Štěstí? Málokdy. Většinou se jedná o fazety. Trápí vás mezery mezi zuby, nedokonalý tvar zubů, poškozený povrch zubů léky, neestetické výplně nebo jiné nevzhledné vady, které stojí jako překážka před krásným úsměvem? Řešením může být nalepení zubních fazet. Je možné se rozhodnout mezi kompozitní nebo keramickou fazetou. Keramické jsou velmi tenké plátky keramiky v bílé barvě, které se lepí přímo na zubní sklovinu – na viditelnou část, jsou vyrobené přímo na míru pomocí otisků, bývají dražší, ale také trvanlivější než kompozitní, které se zhotovují přímo v ústech pacienta. Cena se pohybuje od 7 tisíc za fazetu, klasický zákrok obsahuje 6 fazet = 6 zubů, životnost se udává na 5-20 let.

pexels-alexander-krivitskiy-3706542-2

 

Bělení zubů

Dentální hygiena může pomoci s udržením přirozeně čistých zubů, odstranit pigmentaci nebo zubní kámen, měla by být proto zařazena vedle pravidelné preventivní stomatologické prohlídky. Bílých zubů lze dosáhnout také bezpečně a bezbolestně z pohodlí domova. Na trhu existuje spoustu metod bělení zubů – pro velké srovnání domácích metod bělení si přečtěte článek Velké srovnání metod domácího bělení zubů. Značka Toothy nabízí revoluční způsob, jak si zuby z pohodlí domova vybělit. Bělení zabere pouze 10 minut denně a je vhodné i na citlivé zuby. Bělení probíhá pomocí speciálního gelu a LED světla, vše podléhající evropským směrnicím. Vybírat můžete z několika variant, které jsou závislé na době délky bělení. Své bílé zuby pak můžete podpořit ještě speciální bělící zubní pastou Toothy®️ All Day Care. Prodává se v balení po dvou, kdy získáte jednu pastu pro ranní potřeby zubů (primárně ochrana) a večerní zubní pastu zaměřenou na bělení a reparaci vašich zubů. Nevíte kde začít? Toothy®️ Launcher Set nabízí výhodné balení bělící kúry na 6 dní a zubní pasty na den a druhé zubní pasty na noc.

 pexels-emily-hopper-1084425

 

Neviditelná rovnátka

Mezi rovnými zuby a vydržení několik let s dráty v puse už nemusíme v dnešní době dělat kompromisy. Jde to i jinak. Odpovědí jsou snímací nebo také neviditelná rovnátka. Schůzka? Rande? Jednoduše rovnátka můžete vyndat. Jedná se o plastový prototyp udělaný přímo na míru vašim potřebám, který se pak postupně vyměňuje a tvaruje do požadovaného vzhledu. Pořizovací cena je sice o něco vyšší než u klasických fixních rovnátek (cca 80 000 Kč), ale zato léčba trvá daleko kratší dobu. Hodí se na drobnější nebo středně závažné zakřivení zubů. Pokud vás zajímají ostatní možnosti srovnání zubů, přečtěte si článek Možnosti srovnání zubů, který veškeré metody krásně shrnuje! Rovné zuby nejsou výhodné jen z estetického hlediska, ale i ze zdravotního. Rovné zuby se lépe čistí zubním kartáčkem, mohou mít vliv na lepší výslovnost a větší pohodlí při mluvení!

pexels-koolshooters-7143201 

 

 

 

Zpět do obchodu