Děláte je také? 6 mýtů v dentální péči

Nový rok, nová pravidla. Jak jsme v předešlém článku: Jak si nastavit předsevzetí do nového roku představovali, nový rok je ideální dobou na to zhodnotit své staré zvyky a možná je nahradit novými. Že se o své zuby staráte jak máte? Pojďme to zjistit! V dnešním článku vám přinášíme hned několik mýtů v oblasti dentální hygieny, které jsou mezi lidmi velmi časté! Děláte je také? Možná je letos prostor na to, je změnit!

 pexels-olya-kobruseva-5417678

 

Čím déle si budu čistit zuby, tím lépe

Tato věta rozhodně neplatí, stejně tak jako věta: čím více tlaku člověk při čištění vyvine, tím lépe. Zuby nebudou zářivější, bělejší ani zdravější při zdlouhavém čištění. Raději sázejte na SPRÁVNÉ čištění, které je nejúčinnější. Nešetrným zacházením (vyvíjením přílišného tlaku) namáháte především citlivé dásně a může dojít až k bolestivému odhalení zubních krčků. Jak tedy zuby správně čistit? Ideální volbou je měkký kartáček (vyzkoušet můžete například náš ekologický z bambusového dřeva), čištění krouživými pohyby, které jsou šetrné a jemné, použití vhodné zubní pasty (zvolená podle vašich potřeb), a čištění zubů po dobu 3 minut 2x denně!

 

Pokud mi krvácí dásně, raději si zuby nebudu čistit

Krvácení z dásní může být známkou zánětu dásní, který mohl vzniknout například uvíznutím kousku jídla nebo plaku mezi zuby, kam zubní kartáček nedosáhne, ale mezizubní kartáček už ano. Proto je jeho používání velmi důležité- vyzkoušejte například ekologické mezizubní kartáčky Toothy z bambusového dřeva.

 

Stačí si jen zuby vyčistit, další péče je k ničemu

Jak jsme si v předchozím bodě vysvětlili, zubní kartáček není všemohoucí a je potřeba mu pomoci s méně dostupnými místy v ústní dutině – především prostory mezi zuby.

 

Bělení zubů zuby natrvalo zničí!

I bělení zubů může být šetrné – bělící sada Toothy je toho důkazem. Je vhodná i pro citlivé zuby! Složení bělícího gelu je vytvořeno tak, aby byl maximálně k zubům šetrný – obsahuje Aloe Veru nebo Heřmánek! Naopak neobsahuje peroxid vodíku, který má za následek právě trvalé poškození zubní skloviny.

 

Návštěva zubaře, když mi nic není je nesmysl!

Velký omyl, pravidelné návštěvy zubaře jsou velmi důležité. Když už vás něco bolí, máte zaděláno na daleko rozsáhlejší problém. Včasná prevence je nejdůležitější! Dospělí lidé by měli zubního lékaře navštívit alespoň 1x ročně, i pokud nemají žádný problém. Děti a mladiství do 18 let by lékaře měli navštívit 2x do roka. Už jste letos objednaní?

 

Rovnátka jsou jen pro děti!

Nestihli jste si dát rovnátka v dětství a trápí vás nedokonalý úsměv a pokřivené zuby? I v dospělosti můžete nosit rovnátka, existuje spousta možností! Přečtěte si náš článek na toto téma ZDE. Navíc, v dnešní rouškové době, ani nebude vidět, že nějaké máte.

pexels-shiny-diamond-3762400

Zpět do obchodu