5 aktivit, které můžete dělat při čištění zubů

Jak si zpříjemnit každodenní rituál čištění zubů, který provádíme dvakrát denně?

 

Zuby bychom si měli čistit 2 x denně po dobu alespoň 2 minut. Pokud k tomu přidáte čas, který bychom měli strávit nad čištěním mezizubních prostorů pomocí mezizubních kartáčků a dentální nitě, máme 2 x denně kolem 5 minut strávených v koupelně. Že vás někdy čištění zubů nebaví? Čas je někdy opravdu relativní, někdy utíká tak rychle, že bychom ho rádi zastavili a někdy se naopak vleče, že bychom ho chtěli urychlit, přeskočit nebo trochu popohnat. Co si takhle každodenní rutinu trochu zpříjemnit a vyzkoušet něco nového?

 

 

1. Ranní rozcvička nebo večerní protažení

Co takhle spojit dvě užitečné věci dohromady? Pár dřepů, chůze po domě, rychlý běh na místě nebo protáhnutí svalů – můžete například střídat stoupání na špičky chodidel a na celá chodidla, protáhnout si nohy, rozhýbat boky ze strany na stranu. Ráno tím můžete krásně probudit tělo a večer naopak zklidnit mysl a ulevit napětí svalům. Zdá se vám 5 minut málo na efektivní cvičení nebo protažení? Klíčem úspěchu je pravidelnost, která přináší výsledky. A právě čištění zubů vám může denně připomenout, že si u toho máte zacvičit.

pexels-andrea-piacquadio-3807548

 

2. Poslouchejte oblíbené podcasty či hudbu

Co se takhle hned po ránu namotivovat zajímavým podcastem nebo si poslechnout oblíbenou hudbu, která vás nabije na celý den? Ne na darmo se říká, že ráno dělá den. Začněte s něčím pozitivním a uvidíte, že budete úsměvem jen zářit (pokud byste náhodou chtěli ještě zářivější úsměv, vyzkoušejte také Toothy bělící sadu, bělení zubů je velice šetrné a probíhá pomocí revoluční LED metody). Na večerní čištění se zase můžete zklidnit příjemnou SPA hudbou a během čištění zubů si například napustit bublinkovou koupel! Jedna píseň má většinou kolem 2 minut, takže budete vědět, kdy je čas čištění zubů ukončit.

pexels-burst-374703

 

3. Pozitivní self-talk

Pokud jste spíše člověk, který preferuje po ránu nebo na večer klid, využijte tento čas jako malou meditaci. Zakažte si negativní myšlenky a zkuste procvičovat pozitivní vnitřní hlas. Myslete na věci, na které se ten den těšíte, nebo které se vám za ten den povedly, popřípadě co vás během dne potěšilo – může jít i o malé věci jako je hrnek horkého čaje nebo krátká procházka. Večer vám toto cvičení může pomoci ke klidnějšímu spánku, pomůže vám zrekapitulovat si den a usínat s příjemným pocitem.

pexels-andrea-piacquadio-774866

 

4. Sprcha

Někdy není multitasking k zahození. Sprcha a čištění zubů jde docela ruku v ruce. Můžete tak ještě efektivněji využít svůj čas.

pexels-armin-rimoldi-5269483

 

5. Výběr oblečení

Pokud jste člověk, kterému trvá delší dobu se rozmyslet nad svým outfitem, pak právě můžete využít čas čištění zubů na výběr svého oblečení. Někdy stejně otevřeme skříň, koukáme do ní několik minut a nevíme, co na sebe. Během čištění zubů tak nahlídněte do své skříně a přemýšlejte, v čem se dnes budete cítit dobře, nebo naopak večer si připravte outfit na následující den.

pexels-julia-m-cameron-4144982

 

 

Nezapomeňte, že česká značka Toothy mimo bělících sad také nabízí revoluční novinku: dvě zcela odlišné zubní pasty: jedna na den a jedna na noc, které jsou speciálně vyvinuty podle potřeb zubů v závislosti na denní době.

Zpět do obchodu