Čistit zuby před snídaní nebo po ní?

Dnešní článek bude pro vaše zuby revoluční! Zodpovíme totiž na jednu z podstatných otázek, která se až zas tak často veřejně neřeší– čistit zuby před nebo po snídani? Ačkoliv se může zdát odpověď zcela jasná, možná vás dnešní článek velmi překvapí.

V minulém článku jsme si představili, proč je důležité zvážit používání různých druhů zubních past v závislosti na denní době – ráno a večer. Se začínajícím dnem zuby potřebují vydezinfikovat a připravit na následující hodiny, zubní pasta Toothy tak na zubech vytváří ochrannou vrstvu, která zamezuje průniku bakterií a nečistot na povrch zubů. Večerní péče je naopak zacílena na opravu zubů a bělení, jelikož během noci mají aktivní látky obsažené v pastě dostatečně dlouhý čas na zubech nerušeně působit mezitím, co si dopřáváte kvalitní odpočinek.

Podle Americké Dentální Asociace je důležité čištění zubů 2 x denně po dobu alespoň 2 minut. Kdy je ale zuby správně čistit? Po snídani? Před snídaní? Pojďme se dnes spolu podívat na lékařsky ověřené metody toho nejefektivnějšího čištění zubů.

 

Ranní čištění

pexels-karolina-grabowska-4226806

Jak jsme si již v předchozích řádcích psali, Toothy vyvinulo speciální ranní pastu s obsahem karnaubského vosku, kokosového oleje a aloe verou, která má zuby připravit na nadcházející den. Hlavní její účinek je dezinfekce dutiny ústní a vytvoření ochranné bariéry zubů.

 

Kdy zuby ale čistit? Ráno před snídaní? Nebo až po snídani?

 

Čištění zubů po snídani

Čištění zubů až po snídani je zavádějící, může se zdát jako daleko lepší nápad než před snídaní, opak je ale pravdou. Pokud máte ve zvyku si čistit zuby až po snídani, nemusíte tento rituál měnit, pokud budete myslet na následující:

Čištění zubů po konzumaci určitých surovin může způsobit slábnutí zubní skloviny vlivem působení kyselin obsažených v některých surovinách. Pozor si primárně dejte pokud konzumujte: pomerančový džus, citrusové plody, kávu, chléb a jiné pečivo. V tomto případě je čištění zubů bezprostředně po snídani nežádoucí. V ideálním případě si tedy zuby vyčistěte před snídaní nebo počkejte po snídani 30-60 minut a zuby následně vyčistěte, ochráníte tím svoji zubní sklovinu.

 

Čištění zubů před snídaní

Proč je lepší volba čistit zuby před snídaní? Během noci dochází k množení bakterií v dutině ústní, usazuje se na zubech plak, který pak způsobuje kolikrát nepříjemný pocit v ústech po probuzení. Použitím zubní pasty Toothy před snídaní nanášíte na zuby ochrannou vrstvu, která zubní sklovinu chrání před působením kyselých potravin, které by zuby mohly poškodit. Zároveň zuby vyčistíte a zbavíte plaku, vydezinfikujete od bakterií a připravíte tak na celý den. Čištěním zubů před snídaní také nastartujete tvorbu slin, které přirozeně zbavují bakterií v ústech.

 

 

Večerní čištění

pexels-min-an-813269

Stalo se vám někdy, že jste kvůli přílišné únavě večerní čištění zubů vynechali a nechali ho až na ráno? Ačkoliv se to nemusí zdát,  večerní čištění zubů je mnohem mnohem důležitější než ranní čištění. Během noci se na zubech může nerušeně tvořit plak a hromadit bakterie, jelikož nedochází k výplachům úst pomocí vody a produkce slin je také snížena.

Toothy večerní pasta se zaměřuje na obnovu zubů a jejich bělení. Hlavní složky, které pasta obsahuje jsou: aktivní uhlí, bentonitový jíl a hydroxyapatit.

Zpět do obchodu