Už jste letos byli u svého zubního lékaře?

Pravidelná a včasná kontrola Vám může pomoci odhalit vznikající problém hned v začátku. Už jste letos byli u svého zubního lékaře na pravidelné preventivní prohlídce?

pexels-tara-winstead-6690942 

Podpořit zdraví svých zubů můžete pomocí několika domácích kroků:

  • Pravidelné čištění zubů 2x denně po dobu alespoň 2 minut – vyzkoušejte revoluční denní a noční zubní pastu Toothy®️ All Day Care, která nabízí 2 odlišné zubní pasty speciálně vyvinuté pro požadavky zubů v závislosti na tom, zda je ráno (a zuby a dutinu ústní tak na nadcházející den potřebujeme připravit a ochránit), nebo zda je večer (a zuby potřebujeme perfektně vyčistit, obnovit a vybělit). Pokud chcete také pomáhat šetřit přírodu, vyzkoušejte náhradu plastového kartáčku za bambusový Toothy®️ Brush s jemnými kartáčky z nylonu, které jsou šetrné k dásním.
  • Nezapomínejte na mezizubní prostory – vyzkoušejte speciální Toothy®️ Dentální nit s obsahem aktivního uhlí a ekologické Toothy®️ Mezizubní kartáčky pro dokonalé vyčištění zubů. Mezi zuby se mohou usazovat nečistoty (především zbytky jídla), které nelze vyčistit pouhou zubní pastou a zubním kartáčkem. Je potřeba se této oblasti věnovat víc, protože právě zde dochází k množení bakterií, které mohou mít pak na svědomí daleko závažnější onemocnění, které pak bude třeba řešit
  • Pozor na rafinovaný cukr, který může mít negativní vliv na zdraví člověka, především pak na kazivost zubů. O vlivu nadměrné konzumace cukru se můžete dočíst v článku: Vliv přílišné konzumace cukru na vaše zdraví a zuby
  • Pokud máte problém se zažloutlými zuby, můžete vyzkoušet bělící sadu Toothy, která funguje na základě LED světla a šetrného zubního gelu bez peroxidu, a navíc s obsahem přírodních složek!

 

Mimo zmiňované každodenní zubní péče je potřeba ještě návštěva zubních lékařů. Jak často chodit na pravidelné preventivní prohlídky?

Ideálně 1x do roka (s odstupem cca 11 měsíců), pokud lékař nestanoví jinak. Pojišťovna hradí preventivní prohlídku 2x do roka, a to i tehdy, kdy nemáte žádné problémy (s intervalem mezi návštěvami 5 měsíců). Můžete tedy navštěvovat zubního lékaře každý půl rok.  

 

Proč vůbec chodit na preventivní prohlídky k zubaři? A je to vůbec tak často nutné i pokud nemám problém? Preventivní prohlídky pomohou s:

  • Prevencí zubního kazu
  • Prevencí nemocí dásní
  • Vyřešit problémy se špatným dechem
  • Pomáhají udržet zuby hezké
  • Identifikují případný vznikající problém v čas

Klíčové je odhalit nesprávnou nebo nedostatečnou péči včas, odhalit vznikající problém co nejdříve to půjde, vyhnete se tak možná větším komplikacím či bolestivosti. Proto preventivní péči neodkládejte. Tak co, už máte svůj termín?

pexels-daniel-frank-305564

Zpět do obchodu