Jak připravit zuby na domácí bělení?

Rozhodli jste se pro domácí bělení zubů pomocí Toothy a nevíte, jak své zuby na celý proces správně připravit? Pak vám právě dnešní článek může pomoci. Toothy bělení zabere pouze 10 minut denně, stačí si tak najít malou mezeru během dne, kdy se můžete věnovat jen sami sobě. Při bělení máte obě ruce volné, můžete se tak klidně chvíli vychutnat chvilku u své oblíbené knihy, nebo dát přednost manikúře nebo či sportu. Výčet aktivit, které se dají stihnout během 10 minut v průběhu bělení zubů jsme pro vás připravili v článku: Vychutnejte si čas jen pro sebe! Tipy s Toothy, mrkněte se pro inspiraci a domácí bělení zubů si ještě více zpříjemněte!

Po tom, co rozbalíte svůj Toothy balíček, který je zabalen v krásném minimalistickém černo-bílém balení, naleznete v něm celkem 3 předměty:

  • Toothy přístroj s LED světlem spolu s baterií
  • Silikonový náustek
  • Bělící gely

pexels-dalila-dalprat-1930621 

 

Péče před bělením - jak se na bělení zubů připravit

  • Před bělením si zuby vyčistěte klasicky zubním kartáčkem a zubní pastou (Bělící pasty Toothy All Day Care jsou zde vynikající volbou)
  • Než nasadíte náustek s LED světlem a speciální gel, zuby ručníkem nebo ubrouskem osušte a zbavte přebytečné vlhkosti.
  • Toothy bělení je vhodné i na citlivé zuby, bělení navíc vůbec nebolí. Pokud máte přece jen obavy a vaše zuby jsou extrémně citlivé, můžete jim ještě pomoci používáním zubní pasty pro citlivé zuby a měkkým kartáčkem (obvykle stačí 1 týden před bělením).
  • Vynecháním barvících potravin a nápojů (čaj, káva, červené víno, kari apod.) před bělením celý proces ještě zefektivníte a zamezíte tak tvorbě skvrn, které mohou vlivem těchto potravin a nápojů vznikat. V den bělení si dopřejte například rybu s rýží, která je pro bělení ideální. Důležitá je především tato nebarvící dieta během bělení a pár dní po skončení kúry, více k tomuto tématu naleznete na konci článku.

 

Tímto jsou vaše zuby na začátek bělení připraveny – 10 minut denně po dobu několika dní (dle vašeho výběru) a bělejší úsměv bude na světě! Toothy nabízí celkem 3 varianty bělících sad:

 

Délka bělení je pro každého člověka individuální, někomu může stačit jen několik dní k perleťově bílému úsměvu, někteří budou potřebovat bělení opakovat delší dobu. Vše závisí na genetice, přirozeném odstínu zubů i na usazených nečistotách na povrchu zubů. Toothy bělení funguje na základě oxidace, která vzniká působením speciálního LED světla a gelu, jehož složení podléhá evropské směrnici a certifikaci NQA. Použití je bezpečné a vhodné i na citlivé zuby a neobsahuje peroxid vodíku.pexels-karolina-grabowska-4194707

 

Následná péče po bělení zubů

Důležité je po bělení dodržovat tzv. bílou dietu. Zde platí jednoduché pravidlo, během procesu bělení a pár dní po něm je dobré nekonzumovat potraviny a nápoje, které by mohly zuby obarvit. Jak je poznat? Představte si bílý ubrus, pokud by daný nápoj nebo potravina zanechala výrazně barevnou skvrnu, je lepší tuto konzumaci omezit a pár dní počkat – pro lepší představu se jedná například o rajčatové omáčky, červené víno a bohužel i kávu a černý čaj. Zuby jsou bezprostředně po bělení náchylnější na to, chytit nežádoucí zbarvení, proto je pro lepší výsledek lepší trpělivě vydržet. Zářivý úsměv můžete navíc ještě podpořit speciálními pastami na zuby od Toothy – jedna na večer a jedna na na ráno. Večerní zubní pasta pomůže prodloužit bílý úsměv, bílá denní pasta pak na zuby ráno nanese ochranou vrstvu, která povrch zubů chrání před vlivy, které na zuby budou v průběhu dne působit jako jsou právě výše zmíněné barvící , kyselé a podobné potraviny a nápoje.pexels-anna-tukhfatullina-food-photographerstylist-2638019

 

 

Zpět do obchodu